פיקוח על מוצרים מן החי

השירות הוטרינרי עורך ביקורות בעסקים שמייצרים, מחזיקים ומוכרים מוצרי מזון מן החי (בשר, ביצים, עופות ודגים) באטליזים, בבתי האוכל, אולמות שמחה, מפעלים, מסעדות, מוסדות, מפעלי הסעדה (קייטרינג), מינימרקטים, מכולות ומעדניות.

בביקורת מושם דגש:

- על שמירת כללי תברואה נאותים לאחסנת מוצרי בשר לסוגיו השונים. בדיקת אמצעי קירור בהתאם לסוג המוצר (מצונן/ קפוא) סימון המוצר, תאריך תפוגת המוצר, האם המוצר ראוי למאכל.

- יעוץ, הסברה והדרכה תוך שאיפה מתמדת לשיפור המצב בעסק.

- טיפול מיידי בתלונות הציבור על מוצרי מזון מן החי החשודים כמקולקלים (בשר קפוא מופשר, פג תוקף, לא מסומן, ריח רע וכו') בכל חשד נא לפנות בדחיפות למחלקה הווטרינרית או למוקד העירוני, יש לשמור עד כמה שניתן את המוצר החשוד אריזתו וחשבונית קניה.

- באם מתגלים מוצרים מן החי שאינם ראויים למאכל אדם הם מושמדים במקום ע"י הרופא הווטרינרי העירוני, ועלולים להינקט צעדים משפטיים וקנסות לבעל העסק.

בדיקות משנה למזון מן החי (עופות, בשר, דגים ומוצריהם)

כל רכב המוביל מוצרים מן החי עובר ביקורת בתחנה לבדיקות משנה הממוקמת במשרדי השרות הוטרינרי העירוני לפני הפצת סחורתו בעסקים השונים. נבדקים בבדיקה ראשונית ניקיון הרכב, סימון הרכב, רישוי, העמסת הרכב באופן המבטיח פיזור נכון של הקירור היגיינת הנהג, קירור (ברכב ובמוצריו), תקינות ארגז הקיבול, מערכת הקירור והפעלתה הרצופה, דרגת הקירור בהתאם לסוג המוצר המובל (קפוא, מצונן) שמירת שרשרת קור של המוצר מהמפעל ועד לעסק, תאריך אחרון לשיווק/ שימוש של המוצרים, בדיקת תעודות וטרינריות ותעודות משלוח, התאמה ביניהן ובין סוג המוצר המובל ברכב.

כל זאת נועד למנוע העברת מחלות והרעלות -ממזון מן החי אל הצרכן.

כל ספק שעבר ביקורת מקבל את חתימת השירות הווטרינרי על גביי תעודת משלוח ו/או חשבונית ורק כך יתקבל ע"י בעלי עסקים בעיר.

בביקורות השגרתיות בעסקים נבדק בין השאר גם התיעוד הווטרינרי המעיד על ביצוע בדיקות המשנה.